Sommeren er i anmarsj og her kommer noen tips til hvordan du kan bruke Limoncello Di Capri på uteserveringen!
Limoncello Di Capri er den eneste IGP sertifiserte Limoncello fra Italia. IGP (Indicazione Geografica Protetta) betyr «beskyttet geografisk betegnelse», og vil si at sitronene som brukes i den respektive Limoncello kun kan være fra områdene Sorrento og Capri i Italia. Disse områdene som er kjent for å kunne dyrke frem de beste sitronene på kvalitet og smak. Limoncello Di Capri bruker kun sitroner fra Sorrento og Capri og både fremstilling og farge kommer helt naturlig fra sitronene. Altså, finner du ingen kunstige tilsetnigsstoffer i dette produktet. Årlig går det med rundt 12.000 tonn sitroner, og hele prosessen fra dyrking, høsting, produksjon og tapping blir gjort av selskapet selv.
Limoncello Di Capri kan nytes rent over is eller som ingrediens i cocktails. Under finner du litt inspirasjon!
4 cl Lilmoncello Di Capri
12 cl Prosecco
Dæsh sodavann
Mynte og sitron skive
Fremgangsmåte: Ta et stort vinglass og fyll det med is. Hell i 4 cl Limoncello Di Capri og Prosecco og rør rundt til alt er blandet. Topp opp med sodavann, og legg på en sitronskive og en stilk med fersk mynte.
4 cl Limoncello Di Capri
Fever-Tree Indian Tonic
Sitron
Fremgangsmåte: Ha et highball glass fult med is. Hell over Limoncello Di Capri og topp med tonic. Garnish med en sitron skive og servèr!
3,5 cl Limoncello Di Capri
1,5 cl Ferskpresset Sitronjuice
0,5 cl Sukkerlake (50/50 sukker og kokende vann – avkjølt)
10 cl Peroni
Mynte og Sitron
Fremgangsmåte: Ta frem en cocktail shaker, og ha i noen mynteblader. Hell så i Limoncello Di Capri, Sukkerlake og Sitronjuice. Ha i litt is, og shake i ca 10 sekunder. Ha is i et highball glass, og hell drinken i glasset gjennom en sil. Topp opp med Peroni, og garnish med en sitronskive og en stilk med mynte.
Her finner du mer informasjon om produktet